Egentid

Förra veckan skrev jag om att jag vill bli bättre på att vara snäll mot mig själv. I det så tänker jag också att unna mig sånt som underlättar min vardag.

I lördags var jag inbokad på en kurs i SUP-säkerhet i Gottskär nedanför Göteborg. Maken kunde inte följa med pga jobb och jag började räkna på vilken tid jag behöver åka för att hinna ner. Insåg att jag behöver åka väldigt tidigt och jag vet med mig själv att när jag ska upp en “konstig” tid så sover jag ofta dåligt. Så jag tänkte om och bokade in mig på ett AirBnb 20 min från Gottskär.

Kände när dagen närmade sig att jag ville komma iväg så tidigt som möjligt då hela min kropp och själ skrek -åk, åk. Jag lyssnade på bra musik hela vägen ner och kom fram runt 18-tiden till ett loft ovanpå en liten keramikstudio. Jag bestämde mig att ta en promenad ner till havet då havet för mig fungerar som balsam för själen. Nere vid havet visade det sig att det var ett naturreservat och där gick jag runt länge. Lät fantasin flöda bland alla olika träd och klättrade upp på ett berg och fullständigt sög i mig av utsikten. Känslan av frid och lugn var magisk och jag fick till slut “tvinga” mig tillbaka till stugan.

Sov som en stock och vaknade så glad och tillfreds och tackade mig själv för stunden.

SUP-kursen var rolig och lärorik och underbart att vara ute på havet. Dock hände det som inte får hända och jag “pajade” ett revben vid bröstbenet. Jag fick panik, vis av att ha brutit/fått sprickor i revben tidigare vet jag hur lång tid det tar (ca 6 veckor) att läka och hur ont det gör. Kunde knappt fokusera sista timmen dels pga smärta men mest för att min hjärna började räkna veckor och bara tänkte på hur jag ska klara alla fysiska uppdrag jag har nu och i sommar. Hade tänkt att stanna kvar och SUPa efter kursen men satte mig i bilen och åkte hem.

Ganska snart insåg jag att det inte gör riktigt så ont som det gjort tidigare gånger så hoppet växte att det kanske inte blir så illa som befarat. Idag, 2 dygn efter känns det rätt ok, dock kommer jag inte ge mig på armhävningar eller stå i planka under veckan…och ogräsrensningen och fönsterputsandet lär ju inte gå någonstans:)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *