Om CC Motivation och Progress

Cecilia Cekestrand

Om mig

Jag heter Cecilia Cekestrand och har sedan 16 års ålder försörjt mig själv och har i och med det över  35 års erfarenhet av blandad kompott. 

Jag har jobbat med allt från fönsterputsning till korvpackning på Scan, barnflicka i England, lärarvikarie, inom handel med mat-/kläder och pryttlar. 

Jag arbetade i många år på olika hotell och restauranger innan jag sökte mig till Arbetsmarknads- och socialtjänsten där jag blev kvar i 15 år i flera olika roller.

Jag har samlat på mig mycket livskunskap och erfarenhet tack vare dessa olika områden och branscher och från alla har jag tagit med mig någon lärdom som format mig till den jag är idag. 

Ja jag har arbetat med många olika saker men den röda tråden har alltid varit möten och människor.

CC Motivation & Progress

2018 samlade jag ihop all min kompetens och tog steget att starta mitt egna företag, CC Motivation och Progress AB och har sen dess haft många kuratorsamtal med ungdomar på gymnasieskolor, lärt ut om service- och bemötande, haft oändligt många coachsamtal med medarbetare och chefer samt bidragit till ökad förståelse för den egna personen och andra. Jag har stöttat arbetssökande i omställning men också universitetsstudenter i jobbsök och  drömförverkligande med tex uppstart av eget företag.

Jag erbjuder även coachning för dig som privatperson och för det kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Samtalsmetoder

Jag är utbildad i MI (motiverande samtal) både för individ och grupp samt i Kognitivt relationellt förhållningssätt och 7-tjugometoden. Förutom min certifiering som coach är jag även utbildad  i Positiv Psykologi och i Första hjälpen för psykisk hälsa.

Historien om loggan

Från nyfödd till 8 år bodde jag på Gotland. Födelseort Bunge, detta tack vare att min pappa arbetade som officer på KA3.


På Gotland finns det flera Raukar som är klippor som under hiskeligt många år formats med havets kraft. Min logga är från ett foto där jag står i en av de mer kända raukarna, Lergravsporten, även kallad Kärleksporten som det sägs ge lycka hela livet om man går genom den.


Enligt min mor började jag samla på stenar redan innan jag lärde mig prata och har hela livet känt en enorm dragning till stenar.

I stenar ingår även klippor och i och med detta älskar jag också hav.

Märkligt kanske det låter när jag säger att stenar “talar” till mig, och många är de som snällt gett mig en fin sten.

Men det funkar inte så tyvärr, jag behöver hitta dem själv:)


Vid havet kan jag tänka, andas och axlarna åker ner. Sorger virvlas bort och mitt välmående ökar.


 Jag bor numera i Värmland och har mer sjö än hav runt mig, även om Vänern ger havsvibbar emellanåt. Jag längtar dock till havet hela tiden och förhoppningsvis går drömmen om en stuga mellan Halland/Skåne i uppfyllelse inom en snar framtid.

Boka kostnadsfritt planeringsmöte

Är du intresserad av att bli coachad eller har frågor – tveka inte att kontakta mig!

Jag återkommer med ett svar så snart jag kan!