Skåne i mitt hjärta

Har ni också något ställe där det känns som hemma fast ni aldrig bott där?

Så är Skåne för mig. Jag har tillbringat mycket tid i Malmö och Landskrona då min pappa var från Malmö och jag hade farmor mfl där samt faster och kusiner i Landskrona.

Som ung drömde mina vänner om att flytta till Göteborg eller Stockholm men jag sa alltid Malmö. Det blev dock ingen flytt i unga år, men jag ska ju förhoppningsvis leva länge till så vem vet:)

Hela gårdagen spenderades i Landskrona då det var begravning för min faster som tyvärr gått bort. Känns sorgligt av så många anledningar, dels att min faster var den “sista” med koll på den delen av familjehistorien då min pappa gick bort när jag var 20 år och ingen av den äldre (farmor mfl) generationen finns kvar, men också för att jag är så ledsen för mina kusiner och deras barns skull som förlorat en älskad mamma och mormor. Min faster var också min gudmor vilket hon tog på största allvar och jag har hela mitt liv burit guldhjärtat jag fick av henne som dopgåva runt min hals.

Inget ont som inte har något gott med sig och mitt i sorgen är jag jätteglad över att jag fick många timmars egentid med mina syskon då det varit efterlängtat som tusan. Jag hann också krama om mina kusiner och skratta åt minnen och speciellt runt vår tokiga farmor som alltid varit en förebild för mig.

Skåne, vi ses snart igen❤

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *